Warsztaty kulinarne
Lokalna Grupa Działania ”Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej” realizuje
projekt pt. „My i Nasze Dziedzictwo – twórczość ludowa”. W ramach
projektu realizowane są warsztaty wikliniarskie, sztuki, ludowej, kulinarne,
konkurs kulinarny oraz spot promujący powiat rycki.
Warsztaty kulinarne zostały przeprowadzone w dniu 3.09.2022 r.
Uczestnicy warsztatów kulinarnych w miłej atmosferze poznawali zasady
kuchni regionalnej, techniki gotowania. Następnie przystąpili do
przygotowania miejsc pracy. Produktem końcowym były pierogi z farszem
w różnych smakach takich jak ser, mięso, kapusta z grzybami, śliwki z
jagodami. Warsztaty odbyły się na świeżym powietrzu. Wydarzeniu
towarzyszyła miła atmosfera, dobra zabawa.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach
Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich”
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Instytucja Zaradzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata
2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa
inwestująca w obszary wiejskie”.
Wąsowska Anna
Prezes LGD