Kolejne warsztaty kulinarne odbyły się w miejscowości Krasnogliny, w których udział wzięli mieszkańcy gminy Ryki, chcący poszerzać swoje umiejętności kulinarne. Warsztaty składały się z części teoretycznej oraz praktycznej. W części teoretycznej, uczestnicy dowiedzieli się o zasadach kuchni regionalnej. W części praktycznej przygotowane zostały smaczne potrawy: marchwianka, świeżonka, łazanki z mięsem, rolada z kurczaka oraz strucla makowa. Ten rodzaj aktywności to nie tylko wzbogacenie umiejętności kulinarnych ale też integracja społeczności lokalnej i umiejętność pracy w zespole. Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych przez uczestników potraw.
Anna Wąsowska
Prezes Zarządu
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.