W związku z zapytaniem Nr 1/2024/TPP na opracowanie i wydanie publikacji promującej produkty i zasoby lokalne, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:
Print Profit sp. z o.o., Koźmin 27, 59-900 Zgorzelec
Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 3.885,00 zł brutto.
W związku z zapytaniem Nr 11/2024/PWTO na opracowanie i wydanie publikacji zawierającej najciekawsze przepisy kulinarne wraz ze zdjęciami z wykorzystaniem produktu lokalnego, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:
Agencja Wydawnicza „PAJ-PRESS” S.C. Andrzej Kucharczyk, Monika Kucharczyk, ul. Długa 82, 97-200 Tomaszów Mazowiecki
Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 5.250,00 zł brutto.
W związku z zapytaniem Nr 10/2024/PWTO na opracowanie i wydanie publikacji promującej walory przyrodnicze i historyczne, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:
Print Profit sp. z o.o., Koźmin 27, 59-900 Zgorzelec
Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 3.885,00 zł brutto.
Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej” w ramach projektu współpracy pn. „Turystyka rowerowa – rozwój i promocja regionu w oparciu o lokalne zasoby” z Lokalną Grupą Działania „Owocowy Szlak”, Lokalną Grupą Działania „Doliną Wieprza i Leśnym Szlakiem”, Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania „Jagiellońska Przystań”, Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja” wydała przewodnik rowerowy w języku polskim i angielskim jako produkt turystyczny sieciowy, obejmujący obszary Lokalnych Strategii Rozwoju, opracowanych przez Partnerów projektu.
Turystyka rowerowa jest jednym ze sposobów spędzenia aktywnie wolnego czasu. Jest doskonałym sposobem na relaks, dbałość o sprawność fizyczną.
Publikację można pobrać nieodpłatnie w biurze LGD w Rykach przy ul. Żytniej 8 oraz w siedzibach Partnerów projektu.
Wąsowska Anna
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Uzupełnienie do ZAPYTANIA OFERTOWEGO nr 10/2024/PWTO, 11/2024/PWTO i 1/2024/TPP
Przedmiot zamówienia uzupełnia się o dane:
Żurek na zakwasie, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem, gołąbki z kaszy jaglanej w sosie grzybowym, racuchy to dania przygotowane podczas warsztatów kulinarnych w Leopoldowie. Pod przewodnictwem Pań z KGW Leopoldów, Uczestnicy projektu mogli poznać i wykonać potrawy według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Poznali tajniki kuchni regionalnej, których nie można poszukać w książkach kucharskich. Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem. Wśród uczestników nie zabrakło odważnych Panów, którzy chętnie wykonywali powierzone zadania. Potrawy zostały wykonane z występujących w gminie Ryki produktów pochodzących z lokalnych upraw i hodowli. Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych potraw i wspólnym śpiewem ludowych piosenek.
Anna Wąsowska
Prezes Zarządu
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Warsztaty kulinarne odbyły się w miejscowości Czernic gm. Kłoczew. Celem projektu jest rozwój turystyczny obszaru w oparciu o dziedzictwo kulinarne, które jest istotnym elementem rozwoju turystycznego obszaru i budowy marki turystycznej. Należy zauważyć, że turystyka kulinarna staje się coraz bardziej popularna. Turyści chętnie przyjeżdżają tam gdzie są odmienne zwyczaje, aby poznać tradycje, zetknąć się z kulturą lokalną oraz kuchnią lokalną, charakterystyczną dla danego obszaru. Po zakończonych warsztatach nastąpiła degustacja przygotowanych potraw. Zajęcia były również okazją do integracji społeczności lokalnej.
Anna Wąsowska
Prezes Zarządu
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
W dniu 13 kwietnia b.r. w Dęblinie oraz Czernicu gm. Kłoczew odbyły się warsztaty kulinarne z zakresu kuchni regionalnej. W warsztatach udział wzięli mieszkańcy miasta Dęblin oraz gminy Kłoczew, którzy chcieli poszerzyć swoją wiedzę kulinarną. Zajęcia rozpoczęły się od zaprezentowania i zapoznania uczestników. Następnie prowadzący warsztaty omówili zasady kuchni regionalnej oraz przepisy potraw. Omówione zostały charakterystyczne cechy kuchni tradycyjnej a przede wszystkim podkreślono, iż jest ważnym składnikiem dziedzictwa narodowego oraz wpływa na rozwój turystyczny obszaru. Uczestnicy projektu przystąpili pod kierunkiem prowadzącego do samodzielnego przygotowywania potraw tradycyjnych. Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych potraw.
Anna Wąsowska
Prezes Zarządu
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.