ologowanie8

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania
Kalendarz
grudzień 2024
P W Ś C P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

PROW 2014-2020

Informacja o wyborze oferty

Print Friendly, PDF & Email

W związku z zapytaniem Nr 1/2024/TPP na opracowanie i wydanie publikacji promującej produkty i zasoby lokalne, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:

Print Profit sp. z o.o., Koźmin 27, 59-900 Zgorzelec

Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 3.885,00 zł brutto.

Informacja o wyborze oferty

Print Friendly, PDF & Email

W związku z zapytaniem Nr 11/2024/PWTO na opracowanie i wydanie publikacji zawierającej najciekawsze przepisy kulinarne wraz ze zdjęciami z wykorzystaniem produktu lokalnego, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:

Agencja Wydawnicza „PAJ-PRESS” S.C. Andrzej Kucharczyk, Monika Kucharczyk, ul. Długa 82, 97-200 Tomaszów Mazowiecki

Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 5.250,00 zł brutto.

Informacja o wyborze oferty

Print Friendly, PDF & Email

W związku z zapytaniem Nr 10/2024/PWTO na opracowanie i wydanie publikacji promującej walory przyrodnicze i historyczne, informujemy, iż została wybrana oferta spełniająca kryterium najniższej ceny złożona przez oferenta:

Print Profit sp. z o.o., Koźmin 27, 59-900 Zgorzelec

Oferent zaproponował najniższą cenę w kwocie 3.885,00 zł brutto.

Przewodnik rowerowy

Print Friendly, PDF & Email

Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej” w ramach projektu współpracy pn. „Turystyka rowerowa – rozwój i promocja regionu w oparciu o lokalne zasoby” z Lokalną Grupą Działania „Owocowy Szlak”, Lokalną Grupą Działania  „Doliną Wieprza i Leśnym Szlakiem”, Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania „Jagiellońska Przystań”, Stowarzyszeniem Lokalna Grupa Działania „Trygon – Rozwój i Innowacja” wydała przewodnik rowerowy w języku polskim i angielskim  jako produkt turystyczny sieciowy, obejmujący obszary Lokalnych Strategii Rozwoju, opracowanych przez Partnerów projektu.

Turystyka rowerowa  jest jednym ze sposobów spędzenia aktywnie wolnego czasu. Jest doskonałym sposobem na relaks, dbałość o sprawność fizyczną.

Publikację można pobrać nieodpłatnie w biurze LGD w Rykach przy ul. Żytniej 8 oraz w siedzibach Partnerów projektu.

 

Wąsowska Anna

 

Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.

Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Warsztaty kulinarne

Print Friendly, PDF & Email

Żurek na zakwasie, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem, gołąbki z kaszy jaglanej w sosie grzybowym, racuchy to dania przygotowane podczas warsztatów kulinarnych w Leopoldowie. Pod przewodnictwem Pań z KGW Leopoldów, Uczestnicy projektu mogli poznać i wykonać potrawy według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.  Poznali tajniki kuchni regionalnej, których nie można poszukać w książkach kucharskich. Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem. Wśród uczestników nie zabrakło odważnych Panów, którzy chętnie wykonywali powierzone zadania.  Potrawy zostały wykonane z występujących w gminie Ryki produktów pochodzących z lokalnych upraw i hodowli. Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych potraw i wspólnym śpiewem ludowych piosenek.

Anna Wąsowska

Prezes Zarządu

Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.

Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Warsztaty kulinarne w Czernicu

Print Friendly, PDF & Email

Warsztaty kulinarne odbyły się w miejscowości Czernic gm. Kłoczew. Celem projektu jest rozwój turystyczny obszaru w oparciu o dziedzictwo kulinarne, które jest istotnym elementem rozwoju turystycznego obszaru i budowy marki turystycznej. Należy zauważyć, że turystyka kulinarna staje się coraz bardziej popularna. Turyści chętnie przyjeżdżają tam gdzie są odmienne zwyczaje, aby poznać tradycje, zetknąć się z kulturą lokalną oraz kuchnią lokalną, charakterystyczną dla danego obszaru. Po zakończonych warsztatach nastąpiła degustacja przygotowanych potraw. Zajęcia były również okazją do integracji społeczności lokalnej.

Anna Wąsowska

Prezes Zarządu

Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.

Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Warsztaty kulinarne

Print Friendly, PDF & Email

W dniu 13 kwietnia b.r. w Dęblinie oraz Czernicu gm. Kłoczew odbyły się  warsztaty kulinarne z zakresu kuchni regionalnej. W warsztatach udział wzięli mieszkańcy miasta Dęblin oraz gminy Kłoczew, którzy chcieli poszerzyć swoją wiedzę kulinarną.   Zajęcia rozpoczęły się od zaprezentowania i zapoznania uczestników. Następnie prowadzący warsztaty  omówili  zasady kuchni regionalnej oraz przepisy potraw. Omówione  zostały charakterystyczne cechy kuchni  tradycyjnej a przede wszystkim podkreślono,  iż jest ważnym  składnikiem dziedzictwa narodowego oraz wpływa na rozwój turystyczny obszaru. Uczestnicy projektu przystąpili pod kierunkiem prowadzącego do samodzielnego przygotowywania potraw tradycyjnych. Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych potraw.

Anna Wąsowska

Prezes Zarządu

Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.

Materiał opracowany przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Archiwum strony LGD

minrol230-150x150

arimr230-150x150

UMWL1

logo-277

baner_lewy

kajakiempowieprzu

Użytkownicy na stronie
Aktualnie online: 1
Dzisiaj: 64
W sumie: 472683